Menu

Ervaringen met Total Freedom Techniques

Drs. Trudy Raymakers, Socioloog, Antropoloog, Musicus

Henriette Berndt heeft met de Total Freedom Techniques (TFT) een nieuwe loot aan de stam van de energiepsychologie toegevoegd. De inzichten uit verschillende disciplines gecombineerd met haar jarenlange ervaring als trainer en coach hebben geleid tot een methode die in relatief korte tijd grote veranderingen in iemands leven teweeg kunnen brengen.

De TFT is een weg naar totale vrijheid; een vorm van zelfrealisatie die werkt op alle niveaus van het bewustzijn en voor alles de mens zelf weer aan het roer/stuur zet.

Stapsgewijs leidt de methode tot bevrijding van oude gewoontes en overtuigingen en werkt naar het vrijmaken van het in ieder mens aanwezige potentieel om zijn/haar dromen te realiseren.

Elementen van de werkwijze zijn niet nieuw maar het jarenlange sleutelen en testen op effectiviteit en toepasbaarheid maken de methode uniek. De combinatie van spirituele, wetenschappelijke en grenswetenschappelijke inzichten werken op zowel het bewuste als het onbewuste niveau en hebben bij een consequente toepassing een diep transformerend effect.

Eigen ervaring van Trudy met TFT

Ik heb in mijn leven al veel soorten behandeleingen, cursussen, coaching en begeleiding gehad. Mijn conclusie is dat ieder instrument kan werken (allemaal op een verschillende manier natuurlijk) in combinatie met iemand die dat instrument volledig meester is; als het ware samenvalt met het instrument. Dat is het geval met Henriette. Zoals alle effectieve werkwijzen LIJKT het heel simpel maar Henriette leidde mij met grote creativiteit, diep gevoel en precisie door het landschap van mijn overtuigingen naar een werkelijk gewaar zijn van mijn potentieel. De stappen - inclusief de "zinnen" die voortkwamen uit de sessie met haar, vormen nu mijn mantra. Het is absoluut zo dat ik nu al makkelijker loop dan ik de jaren voorheen gedaan heb en dat na slechts 1 enkele sessie TFT. Dankjewel Henriette.

Vrouw 43 jaar, eigen bedrijf:
In 10 minuten (een hele korte tijd) kwam ik tot een inzicht en kon ik via TFT een overtuiging loslaten die mijn hele leven heeft bepaald.
Een enorme opluchting en gevoel van bevrijd te zijn van een zeer zware last. Een last die mijn belemmerd heeft in mijn doelen in het leven te bereiken, die mij bang heeft gemaakt om mijn dromen na te jagen.
Van harte bedankt Henriette, TFT heeft mijn leven veranderd, ik zie de toekomst vol nieuwsgierigheid en enthousiasme tegenmoet!
Veel liefs

Vrouw 46 jaar, accountant

Super bedankt voor de TFT sessies die we mochten hebben. Ik kom graag bij jou en ik leer altijd veel en ga helemaal gevuld weer naar huis. Het feit dat jij, zoals je aangeeft, slechts een instrument bent en mij alles zelf laat doen en ontdekken is van enorme kracht en waarde. Alleen op die manier kan ik mijzelf / het leven ontdekken. En ik heb wat ontdekkingen gedaan. Prachtig wat een inzichten! De dagen na onze laatste sessie waren heel mooi. Tot de dag van vandaag ben ik zo rustig en voel ik me heel goed. Ik denk af en toe nog aan het schuldgevoel maar voelen doe ik het niet meer, het is slecht een gedachte geworden ongelofelijk voor mij maar waar. Wat een verandering en een hele belangrijke stap. Door middel van TFT kan ik, op een relatief eenvoudige manier mijn blokkades te lijf en het werkt! Ik ben nog steeds verwonderd en heel erg dankbaar. Ook de pilaar meditatie is een groot cadeau! Ik sta er elke morgen vroeg voor op en ga dan in het Licht verbonden met aarde en kosmos naar het werk. Ik voel me licht en beschermd en daardoor dicht bij mijzelf. Daarnaast probeer ik, op aangeven van jou, niet meer alls te snappen en te weten. Best moeilijk maar het is ook niet nodig. En zo loop is de hele dag door "I let go and I let God" te zeggen. Ook weer zo'n eye opener. Nogmaals bedankt voor alles en richting een ieder die dit leest kan ik alleen maar zeggen: DOEN! ga het aan en verwonder je! Hartegroet!


Vrouw 44 jaar, therapeut

Onlangs heb ik een TFT sessie gedaan bij Henriette. Mijn vraag was om meer innerlijke rust te ervaren, beter te kunnen loslaten. Go with the flow in plaats van alles te willen plannen, regelen en er controle proberen over uit te oefenen. De lat altijd te hoog leggen voor mijzelf waardoor ik mij vaak te moe en te gejaagd voelde, al vele jaren lang. Ik kon mijzelf hierin niet makkelijk stoppen. In de afgelopen jaren heb ik verschillende technieken geprobeerd om deze vraagstukken te verminderen met bv mindfullness, inname van rustgevende en ontkrampende kruiden, hypnotherapie, healings, massage etc. Hoewel ze alle op hun eigen wijze een effect hadden op mijn vragen / klachten, ervaar ik het resultaat van TFT als diepgaander en duurzamer. Sinds ik de TFT sessie heb gedaan, voel ik mij van binnen rustiger, alsof er iets is opgelost, is weg gegaan dat altijd in de weg heeft gezeten en er nu niet meer is. Ik ervaar meer vertrouwen in en compassie naar mijzelf. Ook reageer ik meer vanuit mijn hart dan vanuit mijn hoofd en dat voelt als eerlijk en heel puur. Alvorens dit te bereiken heb ik wel werk moeten verzetten, waarbij sommige onderdelen prettig waren en andere onderdelen moeilijker waren om te ondergaan. Hoewel TFT moeilijk uit te leggen is in woorden, in het een techniek die juist geschikt is voor problemen of vragen die moeilijk in woorden zijn te vatten. Niet alles is uit te drukken of uit te leggen in woorden terwijl emoties en of energetische blokkades er wel zijn en je er in meer of mindere mate last van hebt. Als je dit herkent bij jezelf, gun jezelf een kennismaking met TFT en ervaar zelf de helende en krachtige blijvende werking er van!

Vrouw 56 jaar, therapeut

Allereerst wil ik kwijt dat ik het een zeer bijzondere ervaring vond. Henriëtte heeft mij geleerd om o.a. met “de lichtpilaar” te werken en inmiddels gebruik ik het dagelijks.
Tijdens mijn TFT consult bij Henriëtte voelde ik hoe ik door licht gevuld en omgeven werd en hoe ik zelf via de "Zinnen" van de TFT een aantal blokkades in mijn lichaam kon opheffen o.a. in mijn nek en in mijn handen.
Nadien was er in mij een groot gevoel van vrijheid en opluchting. Eindelijk kan ik ten diepste zijn die ik ben. Dat wil niet zeggen dat ik tot nu toe niet mezelf was, maar het gaat om de finesses. Het klinkt misschien raar maar ik heb het gezelliger met mezelf.
In de afgelopen dagen heb ik dagelijks TFT gebruikt en het heeft me opmerkelijke resultaten opgeleverd. Wat ik van de behandeling met TFT vooral heb ervaren is rust, het verdwijnen van spanning, het durven vertrouwen op mezelf, durven meegaan in de stroom, het laten verdwijnen van oude blokkades en het vinden van nieuwe doelen. Henriette bedankt.


Ervaring van vrouw 53 jaar, kunstenaar:
Deze techniek helpt mij om mijn angsten en negatieve overtuigingen over mijzelf te overwinnen. Mijn grootste eye opener was het herkennen van de saboteur in mijzelf.
Dat stuk van mijzelf dat niet WIL veranderen, dat lekker veilig in dat hoekje wil blijven zitten en dat vooral de verantwoording niet wil nemen. Ik blijf daardoor mijzelf afsluiten voor zoveel mooie dingen met de smoesjes en de “ja maars”…

Een onderdeel van de TFT is Dankbaarheid en Vergeving geven aan mijzelf, maar ook aan iedereen die er ook maar iets mee te maken heeft met hetgeen waar ik op dat moment mee aan het worstelen ben. Dat zijn dingen die ik nogal eens vergeten ben in mijn leven. Het geeft me andere inzichten zodat ik mijn verkeerder gedrag om kan zetten in goed gedrag zodat mijn karakter zich verbetert ( dat duurt soms eeuwen).

TFT kan mij meenemen naar een andere dimensies, andere levens, andere werelden om mij heen op de juiste plek te zetten waar ik aan mijzelf kan werken.

Ik ben erg blij met deze techniek omdat ik er ook thuis, of waar ik ook maar ben, gebruik van kan maken.

Ervaring van vrouw 38 jaar, moeder van twee kleine kinderen:
HET HEEFT ME EEN STUK LATEN ZIEN VAN EEN WERELD WAARIN IK NOOIT DE WEG WIST TE VINDEN. Ik heb handvatten gekregen. Heb de kracht/effect van TFT gevoeld! Zo bijzonder en bijna niet te geloven. 
Ik vroeg ik me af of ik dit kon vasthouden. Dit hebben we gelukkig besproken. Je moet de saboteur herkennen. Elke keer herken je het en kies je voor de spirituele kant. Hulpmiddel is de Pilaar van Licht meditaties. Deze sessies waren een geweldige springplank naar een nieuwe ik! 
Het is inmiddels al weer een tijdje terug en het effect is nog steeds geweldig!
Mijn omgeving kent me bijna niet terug. Ik ben en voel me zo veel sterker. Zodra je er in je omgeving over praat merk je dat er zo veel mensen voor open staan.
Het wordt tijd dat het taboe op spiritualiteit er af gaat en dat iedereen er kan van gaan genieten! Deze ervaring is echt onbetaalbaar! Dank dank dank! 

Ervaring van 32 jaar therapeut
Ik ben na deze sessies enorm gegroeid, ik heb sprongen gemaakt in mijn spirituele ontwikkeling. Ik heb heel veel diepe inzichten gekregen en heb mezelf weer mogen ontmoeten. Hiervoor oneindig veel dank. Ik voel weer zoveel liefde.

Vrouw15-jarig meisje had anorexia, dwangsstoornissen en depressies:
Ik ben met Henriette in contact gekomen nadat ik anorexia kreeg. Ik heb bijna mijn hele leven al dwangstoornissen gehad. Ik ben bij diverse psychologen en in een kliniek geweest, waarna ik ook nog zwaar depressief werd en niet meer wou leven.
We hadden niet veel hoop meer, toen mijn moeder, via via, van EFT en van Henriette hoorde. Maar wat een geluk!!
Ik ben een paar dagen achter elkaar bij haar geweest en een poosje later ook weer een week. Hier in Duitsland hebben we per telefoon en e-mail contact gehad.
Het werkte super! Ik heb veel dingen over mezelf en over het leven geleerd. Ik heb geleerd, dat een probleem alleen opgelost kan worden, als je de oorzaak zoekt.
En dat is wat Henriette doet, ze zoekt de oorzaak en zo lost ze het probleem op.
Daarvoor hebben we ook met onderbewustzijn gewerkt en zo gek als dat klinkt, het werkt echt heel goed.
Bij mij is een heleboel bovengekomen, ook een paar dingen die ik helemaal niet verwacht had. Ik had heel erg het gevoel, dat ik niet gelukkig kon en mocht zijn en was heel onzeker. Daar hebben we veel aan gewerkt.
We hebben ook veel met dankbaarheid gewerkt, dat is heel mooi! Ik heb geleerd, tevreden met mezelf en met mijn lichaam te zijn en heb geleerd trots op mezelf te zijn. Ik heb vooral geleerd relaxed te zijn en dingen losjes te zien. Ik was altijd bang daarvoor, mijn dwangen los te laten, dacht dat ik er dan geen controle meer over had. Maar ik heb bij Henriette geleerd, dat ik deze vorm van „controle“ helemaal niet nodig heb om gelukkig te zijn.
Ik weet nu, dat ik aan mezelf mag denken en aan mijn eigen geluk!
Henriette zegt altijd: "Your mind creates your world.“ Waar men aandacht aan besteed, dat wordt groter. Als men aandacht aan negatieve gedachten/angsten besteedt, worden deze groter en gaan een eigen leven leiden.
Besteedt men aandacht aan positieve gedachten worden deze groter en dat is natuurlijk goed!
Als ik geloof, dat iets gaat lukken, dan lukt het ook, maar als ik denk, dat het niet gaat lukken, dan lukt het niet.
Naast de oefeningen heb ik minstens net zoveel gehad aan de gesprekken met Henriette.
Ik ben zo blij, dat ik nu gewoon doe, wat ik zelf wil en wat goed voor mij is. Voor het eerst in mijn leven voel ik me vrij en ben ik gelukkig!
Ik kan dit iedereen aanraden, welk probleem hij/zij ook heeft!
Henriette zal nooit iemand opgeven! Ik heb het erg genoten, met haar te werken en ik heb bovendien nog nooit zo’n vrolijk persoon als zij leren kennen.     

Man, 53 jaar, na 1 enkele TFT sessie: 
Als prille vijftiger werk ik al geruime tijd aan mijn persoonlijke groei. Aangezien ik nog worstelde met enkele persoonlijke vraagstukken waar ik niet echt grip op kreeg, zocht ik naar alternatieven om met name mijn cognitieve en gevoelsbeleving als geheel te ervaren. Bij deze zoektocht kwam ik in aanraking met Henriette van Trainingsbureau Levenskracht.
Na enkele begripvolle gesprekken adviseerde zij mij een TFT sessie bij haar te volgen. Lyrisch was ik na de TFT sessie. Tijdens deze sessie werd ik als vanzelf door de rustgevende en inspirerende stem van Henriette en door de gebruikte Tachyon, gebracht naar een hogere dimensie.
De kracht zat er voor mij in dat ik, gecoacht door Henriette, vanuit mijn gevoel antwoord gaf op mijn eigen levensvragen.
In de weken na de sessie bemerkte ik dat de verbinding tussen ratio en emotie iets vanzelfsprekends was geworden.
Door deze verbinding is de innerlijke onrust die ik lange tijd in me had, verdwenen en voel ik me krachtig en vastberaden.  

Henriette bedankt voor het stimuleren van mijn eigen kracht.    

Vrouw, 39 jaar vanuit Afrika via Skype sessie:  
Wow wat een bijzondere momenten mocht ik met je delen via Skype vanochtend.
Het feit dat ik jou helemaal niet kende was voor mij totaal geen issue, had sowieso het gevoel dat het erg vertrouwd was, ons contact. Alsof ik je al veel langer ken.  

Dus dank voor het cadeau die ik van je kreeg.  

Man, 56 jaar, trainer in familie opstellingen: 
Ik heb bij “Trainingsbureau Levenskracht” bij Henriette Berndt, alle modules van haar EFT (Emotional Freedom Techniques) gevolgd.
De nieuwste module wordt door haar de TFT genoemd; de Total Freedom Techniques. Samen met mijn collega zijn we in deze ervaring gestapt onder het motto “Eerst ervaren dan verklaren!”. 
In deze module werd ons geleerd van externe krachtenvelden gebruik te maken om zaken in ons eigen leven te wijzigen. Waar bij EFT vooral gewerkt wordt aan het opheffen van energieblokkades in ons fysieke geheugen (dat kon ik nog begrijpen), werkt TFT veel meer vanuit het besef dat wij onderdeel zijn van grotere energie- velden. Ik heb mogen ervaren dat TFT werkt.
Daarmee ontstaat een nieuw probleem; ik kan de werkwijze niet verklaren zonder erkenning van deze helpende energieën. Het doet daarmee een beroep op mijn magisch realisme. Of ik sta mezelf toe dat er dus krachtvelden zijn die ik kan vragen zich voor mij in te zetten of ik verwerp deze gedachte en zoek nog naar een meer psychologische verklaring.
Kortom, de derde module was zeer leerzaam maar doet ook een aanslag op mijn verklaringsmodel van deze wereld.  

Het beste woord voor deze module is verwondering.    

Over opleiding Total Freedom Techniques - Nou, bijzonder, pittig en geweldig tegelijk!!
Voor mijn gevoel ben ik een kernstuk tegen gekomen deze dagen. De hele week voorafgaand aan de eerste dag kon ik niet iets vinden (het ging die dag over negatieve overtuigingen). Het leek of ik ze niet had, steeds als ik me afvroeg of iets een negatieve overtuiging was dacht ik ach nee, dat heb ik niet meer of dat is van vroeger.
En toch wist ik dat in de diepte IETS moest zijn waardoor de eczeem en astma zijn ontstaan.

En terwijl de middag vorderde kwamen er in mijn gevoel steeds overtuigingen voorbij die mij dichterbij de kern brachten. Tot dat ik een woord had opgeschreven wat omvatte wat ik al vanaf mijn baby, kind tijd en de rest van mijn leven, van tijd tot tijd doe waar ik mij niet bewust van was. Dus er is een onbewust stuk naar boven gekomen waar ik me nu bewust van ben geworden.

Henriette, ik kan je vertellen dat wat ik tegenkwam die middag voor mij enorm belangrijk is.
Ik ga namelijk regelmatig bij mezelf weg, maak me klein! Dit heb ik vooral in mijn relaties gedaan. Maar die cursus middag heb ik vooral gevoeld!! Deze strategie heb ik dus niet meer nodig!
Prachtig toch !!!! Hier ben ik zo blij mee.

Waar ik ook heel blij mee ben Henriette is met hoe jij (samen met de Familie van Licht) dit hebben begeleid!  Jij hebt mij het gevoel gegeven dat het veilig was, waardoor ik bij mijn pijn kon komen. Door wat ik van jou heb meegekregen Henriette, over Licht, kleur, en alle geestelijke wezens voel ik mij meer verbonden met hun. Mijn dank is groot !!!    

Mijn ervaring met TFT:  
Over Total Freedom Techniques het volgende, op reis in het onbewuste, spannend, maar ook heel gewoon. Bij jezelf op visite in een kamer waar je lang niet geweest was, zoiets. Ontdekken wat er zoal in de hoeken kon liggen; leuk of minder leuk. Verstopt oud nieuws. Confronterend , tevens verhelderend, bevrijdend. Ondersteund door zo'n fijn stel medecursisten, met jou als enthousiaste juf. 
Ik vond het hele inspirerende dagen bij jou, zo vlak na een cursus ,een en al chaos, beweging dus. Ik ben heel blij dat ik deze dagen bij jou heb meegemaakt, jij was, tijdens de cursusdagen, zeer betrokken en ik kon mij, voor mijn gevoel, gemakkelijk overgeven aan alles wat er voorbijkwam. 
Jij weet waar je mee bezig bent en dat geeft vertrouwen. Vertrouwen, om alles te laten komen zoals het zich aandient.
Voor mij, die zelf graag controle houdt, was dit een erg fijne ervaring. Ik heb nu het vertrouwen, dat wat jij mij hebt aangereikt, zal doorwerken in mij. Ik vertelde jou al dat mijn innerlijke rust zich nog meer  verdiept lijkt te hebben, dat voelt nog steeds zo.
Deze dagen bij jou, leerzaam, boeiend, verrassend, verhelderend, warm en ook zeer gezellig, kortom, veelomvattend.    

Lieve Henriette, mijn hartelijke dank voor jouw bijdrage in mijn weg naar steeds meer bewust worden.
Hoe het zich allemaal in de praktijk zal uitstoelen, de tijd zal het leren. Er is in ieder geval weer een stap voorwaarts gedaan. Ik las eens:  leef-tijd is leer-tijd: En in dit geval was het zeer aangenaam om te mogen leren.

Vrouw 48 jaar – grafisch ontwerper: 
Na vorig jaar eerst een aantal sessies EFT gevolgd te hebben was TFT een logisch vervolg om ook de diepere niveaus te bereiken. Bij onze laatste sessie, was mijn allesbeheersende gevoeligheid voor straling het hoofdthema. Ik had het gevoel nergens veilig meer te zijn in deze wereld. Wat Henriette hierbij gelijk aangaf, is dat datgene waar je veel aandacht aan besteedt, alleen nog maar groter wordt. Die lading moest er dus gauw af. Het begrip van Henriette en de rust en warmte die zij uitstraalt gaf mij een heel veilig gevoel, zij geeft je het gevoel jezelf te kunnen en vooral te mogen zijn en in jezelf te geloven. Met de pilaar van licht meditatie, de dankbaarheid voor de mooie dingen in het leven en het loslaten van de energieblokkades d.m.v. de "zinnen" heeft Henriette mij in dit boeiende proces meegenomen. Gevoelens van onrust, spanning, boosheid en verdriet maakten plaats voor diepe rust, vrede en dankbaarheid, waarna vooral de enorme rust en opluchting bleven hangen.
Wat ik vooral heel fijn vind, is dat je deze techniek overal zelf kunt toepassen, waarbij je iedere keer weer de kracht van TFT voelt en wat het met je doet, alhoewel het thuis soms lastiger is om je te concentreren en ik het vooral 's morgens moeilijk vind de rust te vinden om er even voor te gaan zitten. Op dit moment voelt het einde van de dag hiervoor heel goed en lukt het mij ook om mij even helemaal af te sluiten en d.m.v. de pilaar van licht, de "zinnen" en de positieve affirmaties te voelen wat zich diep van binnen afspeelt. De ene keer gaat dit wat beter dan de andere keer, sterk afhankelijk van hoe de dag verlopen is. Uiteindelijk geeft het altijd een heerlijk gevoel van rust en ontspanning en ben ik altijd weer blij dat ik er even de tijd voor genomen heb!